top of page

Yhtiökokouksia voidaan myös jatkossa järjestää etäyhteydellä

Eduskunta hyväksyi 8.7.2022 osakeyhtiölain muutoksen, jolla selkiytetään osakeyhtiöiden yhtiökokousten etäosallistumiseen liittyvää sääntelyä. Osakeyhtiölain muutokset mahdollistavat myös jatkossa yhtiökokousten järjestämisen joko hybridikokouksena tai etäkokouksena.


Hybridikokous, eli kokous, johon osakkeenomistajat voivat osallistua sekä paikan päällä että etänä, voidaan järjestää jatkossa hallituksen päätöksellä. Hallitus voi päättää hybridikokouksen järjestämisestä edellyttäen, että yhtiöjärjestys ei rajoita tai kiellä tällaisen kokouksen järjestämistä.


Hallitus voi päättää kokouksen järjestämisestä pelkällä etäyhteydellä, mikäli tämä on sallittu yhtiöjärjestyksessä. Käytännössä kokousten järjestäminen pelkällä etäyhteydellä edellyttää yhtiöjärjestyksen muutosta, jolla etäkokoukset sallitaan.


Osakeyhtiölakiin on lisätty myös sääntelyä liittyen tilanteisiin, joissa etäyhteydestä johtuvien teknisten vikojen vuoksi kokous joudutaan keskeyttämään. Teknisen vian vuoksi keskeytetty kokous voidaan jatkaa neljä viikon kuluessa kokouskutsun mukaisesta aloitushetkestä.


Aiempi kirjoituksemme aiheesta löytyy täältä.



Lisätietoja asiasta antaa:

Jediitta Tiainen

Counsel

+358 44 23 52 115



Mikäli haluat artikkelit suoraan sähköpostiisi, tilaa Folksin uutiskirje täältä.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page