top of page

Folksit: Anna

Seuraavana esittelyssä osakkaamme Anna. Hän on arkena tietosuojan ja media-alan rautainen ammattilainen ja vapaa-ajalla innokas matkustaja ja Bellatable-podcastin suurkuluttaja.


1 § Mikä oli lapsuuden unelma-ammattisi? Opettaja.

2 § Miksi sinusta tuli juristi? Lukion opo varoitteli, etten ehkä pääse oikikseen. Pääsin. Sen lisäksi, että halusin osoittaa epäilijät vääräksi, minua ohjaa halu tehdä merkityksellisiä asioita, auttaa ihmisiä ja tehdä oikein. Nämä eivät aina oikiksen opiskelija-arjessa näkyneet, joten päädyin opiskelemaan myös valtiotieteitä.

3 § Mikä on suosikkioikeudenalasi ja miksi? Media-alan juridiikka ja sopimusoikeus. Perustelut löytyvät kohdasta 8.

4 § Mikä on suosikkioikeudenalasi ns. kuuma peruna? Erilaiset hankkeet, joilla pyritään vahvistamaan mediayritysten tasapuolisia kilpailuedellytyksiä suhteessa globaaleihin digijätteihin.

5 § Mikä on suosikkilakisi ja miksi? Ei minulla taida olla suosikkilakia. (Onko oikeasti jollain?)

6 § Millainen on hyvä juristi? Helposti lähestyttävä ihminen, joka ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa ja uskaltaa ottaa kantaa.

7 § Jos et olisi juristi, olisin…? Realistisesti kiinteistönvälittäjä, mutta hitusen epärealistisemmin matkakirjailija tai viininviljelijä.

8 § Mikä sinua motivoi nykyisessä työssäsi? Auttaminen ja merkityksellisyys. Haluan etsiä ratkaisuja asiakkaideni ongelmiin tai edesauttaa liiketoimintaa vaikkapa tekemällä sopimuspohjia, jotka ovat helppoja käyttää ja johtavat siten nopeampiin kauppoihin. Tietosuojassa haen ratkaisuja, jotka oikeasti vähentävät asiakkaan riskejä tai parantavat rekisteröidyn yksityisyydensuojaa. Edunvalvontatyössä puolustan kotimaista mediaa ja sananvapautta – koen, että se jos mikä on merkityksellistä näinä aikoina.

9 § Mitkä ovat mielenkiintosi kohteet töiden ulkopuolella? Perhe, matkailu ja uudet kokemukset. Aiemmin opettelimme purjehtimaan, nyt vuorossa on snorklaaminen ja suksilla laskeminen vuosien lumilautailun jälkeen. Kaivoin talvella myös vanhat taitoluistimeni naftaliinista! Olen myös intohimoinen sisustaja, ja olen iloinen, että kotini on monen vuoden remontin ja hankintojen jälkeen vihdoin valmis. Tai no taidetta voi aina hankkia lisää!

10 § Mikä on mielestäsi parasta ruokaa? Italialainen - simppeleistä ja laadukkaista raaka-aineista tehty ruoka.

11 § Mikä on suosikkijuomasi? Punaviini tai negroni.

12 § Mikä on mielestäsi paras kirja? En tiedä parhaimmasta, mutta ainakin Primo Levin ”Tällainenko on ihminen” ja Richard Yatesin ”Revolutionary Road” jättivät aikoinaan vahvan tunnejäljen.

13 § Mikä on mielimusiikkiasi? Musiikki vaihtelee mielentilan mukaan. Autiolle saarelle loppuelämäksi ottaisin mukaan Bonobon Black Sands -levyn. Parin viikon takaisilla Kesärauha-festareilla ihastutti nostalginen Röyksopp ja huikea Elia Lombardini.

14 § Mikä on suosikkieläimesi? Koira. Pohdin jatkuvasti, miten vastata 6-vuotiaan tyttäreni kasvavaan koirakuumeeseen.

15 § Mikä on suosikkiohjelmasi? Erilaiset kiinteistörealityshowt ovat minun guilty pleasure.

16 § Mikä on elämän tarkoitus? Rakastaa ja tulla rakastetuksi.

17 § Mikä on suosikkimietelauseesi? ”This too shall pass.” Toimii niin hankalassa paikassa kuin muistuttamaan siitä, että elämän tähtihetkistä kannattaa nauttia.

18 § Mitä muuta haluaisit kertoa itsestäsi? Eiköhän tässä tullut jo jaettua ihan riittämiin, vaikka skippasin pari hankalaa kysymystä.


Anna Paimela, Legal Folks Oy


Comentários


bottom of page