top of page

Folksit: Antti

Viimeisenä esittelyvuorossa on perustajaosakkaamme ja toimitusjohtajamme Antti. Antti avustaa asiakkaitamme laaja-alaisesti liikejuridiikkaan liittyvissä kysymyksissä. Vapaa-ajan Antti viettää mielellään perheen parissa ja urheillen.


1 § Mikä oli lapsuuden unelma-ammattisi? Jalkapalloilija, kunnes huomasin teini-iässä, että se on verrattain kilpailtu laji😊

2 § Miksi sinusta tuli juristi? Keskeisin arvoni on oikeudenmukaisuus. Koin lukioikäisenä mm. erinäisten televisiosarjojen opastamana, että lakimiehenä on mahdollisuus edistää kyseisen arvon toteutumista. Se kokemus pitää paikkansa edelleen.

3 § Mikä on suosikkioikeudenalasi ja miksi? Pidän juridiikasta laaja-alaisesti, mutta ennen kaikkea silloin, kun se yhdistyy liiketoiminnan tavoitteiden tukemiseen. Yksittäisiä oikeudenaloja, joihin on mukava uppoutua, ovat mm. tekijänoikeudet, yhtiöoikeus, yritysjärjestelyt sekä sopimusoikeus.

4 § Mikä on suosikkioikeudenalasi ns. kuuma peruna? Tekijänoikeuksiin liittyy se ominaispiirre, että teknologinen kehitys on valtavasti edellä lainsäädäntöä. Etenkin keinoäly sen eri muodoissa on aihepiiri, jossa tapahtuu varmasti kiinnostavaa kehitystä ja tekijänoikeudellisen viitekehyksen muokkautumista lähivuosina. Tällaisten aiheiden yksinkertaistaminen ja paketointi asiakkaan tarpeita parhaiten palvelevaan muotoon ei ole yksinkertaista, mutta palkitsevaa.

5 § Mikä on suosikkilakisi ja miksi? Osakeyhtiölaki, koska se koskee lähes kaikkia asiakkaitamme ja on yksityiskohtaisuudessaan kaikkiaan yllättävän monisyinen. Yhtiöoikeudellisissa asioissa avustaminen antaa meille mahdollisuuden toteuttaa arvojemme mukaista toimintamallia – hoidamme vaikeatkin tulkinta-asiat ja hallinnolliset välttämättömyydet ilman sen suurempaa numeroa, ja asiakkaamme voi keskittyä liiketoimintaansa.

6 § Millainen on hyvä juristi? Ei ole mielestäni tiettyä muottia, jonka perusteella juristien hyvyyttä voitaisiin arvioida. Juristeja tarvitaan hyvin erilaisiin tehtäviin, ja kussakin niissä korostuvat erilaiset piirteet ja toimintatavat. Liikejuridiikassa pidän tärkeänä hoksottimia, riittävää ymmärrystä liiketoiminnan lainalaisuuksista numeroineen sekä uskallusta ottaa asioihin kantaa. Parhaimmillaan liikejuristi kykenee sekä auttamaan asiakastaan välttämään liiketoimintansa karikot että öljyämään liiketoimintaa yhä parempiin tuloksiin.

7 § Jos et olisi juristi, olisin…? Jonkin alan yrittäjä.

8 § Mikä sinua motivoi nykyisessä työssäsi? Kohtaamiset erilaisten ihmisten ja ilmiöiden kanssa. Uteliaisuus mahdollistaa uuden oppimisen ja kehittymisen sekä juridisissa että ulkojuridisissa asioissa.

9 § Mitkä ovat mielenkiintosi kohteet töiden ulkopuolella? Perhe ja kaikki siihen liittyvä antaa mainiota tasapainoa työlle. Liikun myös mahdollisimman säännöllisesti sekä lenkkeillen että maila- ja pallopelien parissa, ja jos aikaa jää, tykkään soittaa kitaraa. Matkustelusta pidän todella paljon.

10 § Mikä on mielestäsi parasta ruokaa? Pidän kasvis- ja pastaruoista.

11 § Mikä on suosikkijuomasi? Vedestä viiniin löytyy kuhunkin tilanteeseen mieluisin juoma.

12 § Mikä on mielestäsi paras kirja? John Grishamin ja Jo Nesbon tuotantoja kulutan ahkerasti. Yksittäistä suosikkikirjaa en osaa nimetä.

13 § Kuka on mielestäsi paras esiintyjä? Teatterilavalla Martti Suosalo, televisiossa Conan O’brien ja musiikkikeikoilla Foo Fightersin Dave Grohl.

14 § Kuka on mielestäsi hauskin esiintyjä? Will Smith ja Adam Sandler jaksavat hauskuuttaa vuosikymmenestä toiseen.

15 § Mikä on mielimusiikkiasi? Kuuntelen musiikkia monipuolisesti räpistä bluesiin.

16 § Mikä on suosikkieläimesi? Leijona luonteensa puolesta ja koira kotioloissa.

17 § Mikä on suosikkiohjelmasi? Tällä hetkellä ei ole erityistä suosikkia, mutta kautta aikojen mieleen on jäänyt mm. Frendit.

18 § Mikä on elämän tarkoitus? Hyvyys.

19 § Mikä on suosikkimietelauseesi? Hän, joka tietää kaikki vastaukset, ei ole kysynyt kaikkia kysymyksiä. (Konfutse)Antti Ikonen, Legal Folks Oy

Comments


bottom of page