top of page

Folksit: Inka

Inka on Folksin rahanpesun estämisen asiantuntija, joka suhtautuu intohimolla myös muun muassa urheiluun. Lue alta Inkan haastattelu:


1 § Mikä oli lapsuuden unelma-ammattisi? Jo kolmannella luokalla piirsin itseni jakkupukuun ja vihreitä Suomen laki kirjoja viereeni eli unelma-ammatti on ollut pitkään sama. Siinä sivussa oli haaveita urheilijan urasta ihan kaikissa lajeissa, joita en edes harrastanut.

2 § Miksi sinusta tuli juristi? Varmaankin, koska se oli aina haave. Olin kuitenkin yläasteesta alkaen tosi kiinnostunut yhteiskuntaopista ja lakitiedosta eli sinänsä valinta oli myös selkeä.

3 § Mikä on suosikkioikeudenalasi ja miksi? Urheiluoikeus, mutta se menee harrastuksena. Muutoin rahanpesun estäminen ja sopimusoikeus kiinnostaa ammatillisesti eniten.

4 § Mikä on suosikkioikeudenalasi ns. kuuma peruna? Nostan tähän esille rahanpesun estämisen. Tällä hetkellä odottelemme aluehallintoviraston ensimmäisiä laajempia sanktioita, sillä useampi tarkastus on sanktioharkinnassa. Oma mielipide on, että riittävän pitkään on jo katsottu läpi sormien puutteita ja on aika ottaa tiukka linja. Muutoin pakotteet ovat äärimmäisen pinnalla Ukrainan sodan takia.

5 § Mikä on suosikkilakisi ja miksi? Onko ihan oikeasti ihmisillä suosikkilakia? Aiemmin olin vastaamassa tähän, että jokin vanha Venäjän vallan ajalta, sillä entisajan kieltä on hauska lukea. Sitten tuli vastaan työtehtävä, jossa piti oikeasti tavata tarkkaan sanamuotoja 1900-luvun alusta..

6 § Millainen on mielestäsi hyvä juristi? Juristien kohdalla usein vitsaillaan kylmyydestä, kun pitää tehdä raakaa bisnestä asiakkaan nimiin tai puolustaa rikollisia. Näkisin kuitenkin, että tietty inhimillisyys on tarpeen, sillä se auttaa ymmärtämään asiakkaan tarpeet.

7 § Jos et olisi juristi, olisit…? Tapahtumajärjestäjä tai urheilun parissa jotakin.

8 § Mikä sinua motivoi nykyisessä työssäsi? Oma kehittyminen mielenkiintoisten asiakastapauksien kautta ja ylipäänsä työn laajuus. Pääsee hyvin haastamaan itseään, kun työtehtävät voivat viikon sisällä vaihdella ääripäistä toiseen.

9 § Mitkä ovat mielenkiintosi kohteet töiden ulkopuolella? Urheilu ja ruoka. Urheilussa olen intohimoinen penkkiurheilija, mutta myös innokas liikkuja itse. Urheilutapahtumia kuluu, tänä vuonna koettuna jo muun muassa lätkän MM-kisat ja suunnitteilla yleisurheilun MM-reissu. Väliin pienempiä tapahtumia, kuten Huuhkajien karsintapelejä, timanttiliigaa ja Salppurin kisoja. Suuri unelma odottaa ensi vuonna Pariisin olympialaisten merkeissä.

10 § Mikä on mielestäsi parasta ruokaa? Tällä hetkellä italialainen ja kreikkalainen iskevät isosti, mutta ihan vain suomalaisella kotiruuallakin on oma tärkeä paikka sydämessä. Parhaalta ruoka maistuu telttaretkellä nuotion ääressä, siellä oma bravuuri on niin suolaiset kuin makeat letut.


11 § Mikä on suosikkijuomasi? Kokis, eikä todellakaan mitään light-versioita.

12 § Mikä on mielestäsi kaunein kukka? Lilja ja pioni.

13 § Mikä on lempivärisi? Vaihtelee sesonkien mukaan, viime aikoina lila ja vihreä ovat olleet kova sana.

14 § Mikä on mielestäsi paras kirja? Hmm, ensimmäisenä mieleen tuli Aki Hintsan Voittamisen anatomia.

15 § Kuka on lempiesiintyjäsi? Antti Tuiskun keikoilla on aina älytön meno ja show on taattu.

16 § Kuka on mielestäsi hauskin esiintyjä? Ainakin yksi lempipätkistäni on Ismo Leikolan Noniin, joten mennään hänellä.

17 § Mikä on mielimusiikkiasi? Spotify-lista on pysynyt tylsän samanlaisena viimeiset vuodet eikä siinä oikein ole punaista lankaa. EDM:sta suomiräppiin kuluu laajasti.

18 § Mikä on suosikkieläimesi? Koira ja etenkin oma pieni karvapallo Musti.

19 § Mikä on suosikkiohjelmasi? Tämä on ikuisuuskysymys, sillä Frendit ja How I Met Your Mother pyörivät edelleen jatkuvasti omassa telkkarissa. Ei voi valita.

20 § Mikä on elämän tarkoitus? Nauttia elämästä.


21 § Mikä on suosikkimietelauseesi? En voi sanoa sellaista löytyvän, mutta edelliseen kysymykseen viitaten mennään lauseella ”Onnellinen on se, joka haluaa sitä, mikä hänellä jo on”.

22 § Onko vielä jotain, mitä haluaisit kertoa itsestäsi? En ole koskaan tykännyt kalasta, paitsi sipulisillistä. Kuulemma outoa.Inka Kärkkäinen, Legal Folks Oy

Comments


bottom of page