top of page

Folksit: Toni

Toni on Folksin työoikeuden moniottelija, jolla on laaja kokemus erilaisista työoikeudellisista toimeksiannoista. Lue alta Tonin haastattelu:


1 § Mikä oli lapsuuden unelma-ammattisi? Halusin pizzan paistajaksi, koska pizza oli niin hyvää, ja on tietysti vieläkin.

2 § Miksi sinusta tuli juristi? En pitänyt matematiikasta, kemiasta tai fysiikasta. Osasin lukea ja lukemani jäi hyvin muistiin.

3 § Mikä on suosikkioikeudenalasi ja miksi? Työoikeus, ollut jo opiskeluaikojen toisesta vuodesta lähtien. Työoikeus kiehtoi, koska vahvasti läsnä jollain tavalla päivittäisessä uutisoinnissa ja se tarjoaa koko ajan mahdollisuuksia oppia uutta eikä vähiten työlainsäädännön muutosten takia.

4 § Mikä on suosikkioikeudenalasi ns. kuuma peruna? Yhdenvertaisuuslain muutokset, vaihtelevan työajan sopimuksiin liittyvät velvoitteet sekä vastuullisuus ja avoimuus työelämässä.

5 § Mikä on suosikkilakisi ja miksi? Työsopimuslaki. Se on kaiken perusta näin työoikeusjuristin näkökulmasta eikä liian tuhti ja vaikeasti luettava kokonaisuus.

6 § Millainen on mielestäsi hyvä juristi? Sellainen joka osaa ottaa huomioon asiakkaan edun kussakin tilanteessa, ymmärtää asiakkaan liiketoiminnan ja ongelman, osaa selittää asiakkaalle selkokielellä siihen ratkaisun sekä siihen liittyvät riskit eikä aiheuta asiakkaalle tarpeettomia kustannuksia.

7 § Jos et olisi juristi, olisit…? Psykologi.

8 § Mikä sinua motivoi nykyisessä työssäsi? Kollegat ja asiakkaiden edustajat sekä mahdollisuus auttaa asiakkaita päivittäisissä ongelmissa ja oppia koko ajan jotain uutta sekä sitä kautta kehittyä.

9 § Mitkä ovat mielenkiintosi kohteet töiden ulkopuolella? Hyvä ruoka, urheilu (sis. penkkiurheilu), saunominen ja uiminen sekä musiikki.

10 § Mikä on mielestäsi parasta ruokaa? Pastat, pizzat ja burgerit toimivat aina.

11 § Mikä on suosikkijuomasi? Gin § Tonic.

12 § Mikä on mielestäsi kaunein kukka? Orkidea

13 § Mikä on lempivärisi? Musta.

14 § Mikä on mielestäsi paras kirja? Mikä tahansa Miika Nousiaisen teoksista.

15 § Kuka on lempiesiintyjäsi? Bruno Mars.

16 § Kuka on mielestäsi hauskin esiintyjä? Ricky Gervais.

17 § Mikä on mielimusiikkiasi? Groove.

18 § Mikä on suosikkieläimesi? Koira

19 § Mikä on suosikkiohjelmasi? Pitääkö olla huolissaan?

20 § Mikä on elämän tarkoitus? Elää, yrittää ja olla onnellinen omassa elämässään sekä tyytyväinen omaan itseensä ja elämäänsä.

21 § Mikä on suosikkimietelauseesi? ”Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin.” – presidentti Mauno Koivisto

22 § Onko vielä jotain, mitä haluaisit kertoa itsestäsi? Kyllä, olen Raumalta kotoisin. Itselle Rauman Lukon mestaruus vuonna 2021 on ns. "nevöföget".

Comments


bottom of page