top of page

Folksit: Tiina

Tiina Nieminen aloitti Folksilla keväällä 2023. Kysyimme Tiinalta muutaman kysymyksen tutustuaksemme häneen paremmin:


1 § Mikä oli lapsuuden unelma-ammattisi? Klassikkovastaus eli eläinlääkäri.

2 § Miksi sinusta tuli juristi? Ally McBealin sijasta muistan lapsena katselleeni toista yhdysvaltalaista televisiosarjaa Drop Dead Divaa, jossa päähenkilö Jane työskenteli asianajajana. Se taisi olla ensimmäinen ei niin vakava -ajatus juristin urasta. Tämän inspiraationlähteen lisäksi uravalinnalle oli toki myös paljon järkisyitä, kuten monipuoliset työmahdollisuudet ja koulutuksen hyödyt omassakin arkielämässä.

3 § Millainen on hyvä juristi? Hyvällä juristilla on kyky erottaa olennainen epäolennaisesta. Mielestäni nykyään myös sosiaaliset taidot ovat yhä tärkeämmässä roolissa.

4 § Jos et olisi juristi, olisin…? lähtenyt varmaan hetkeksi ulkomaille töihin. Hankala sanoa, mitä sitten sen jälkeen.

5 § Mikä sinua motivoi nykyisessä työssäsi? Meillä Folksilla on superhyvä työyhteisö: kevyt ja humoristinen ilmapiiri (sekä satunnaisesti vierailevat suloiset toimistokoirat) auttavat palautumaan työstä jo työpäivän aikana. Täällä on myös loistavat mahdollisuudet kehittyä ammatillisesti itseäni kiinnostavan praktiikan parissa, mikä tekee työstä palkitsevaa.

6 § Mitkä ovat mielenkiinnonkohteesi töiden ulkopuolella? Liikunta (erityisesti Trib3) ja uusien reseptien testaaminen. Innostun helposti kaikesta; nyt muuton jälkeen olen tehnyt pitkän listan erilaisista kodin DIY-projekteista, joita haluan toteuttaa.

7 § Mikä on parasta ruokaa? Bowlit, tacot ja dumplingsit maistuu aina.

8 § Mikä on paras juoma? Veden ja kahvin jälkeen paras on Lidlin BCAA-juoma. Kesähelteillä taas San Pellegrino limonata on ylivoimainen niin yksinään kuin vaikkapa drinkeissä.

9 § Mikä on paras kirja? Tykkään äänikirjoista, joista lemppareita on kaikki tositapahtumiin pohjautuvat. Viimeisimpänä kuuntelin Venla Kuoppamäen kirjan ”Sun poika kävi täällä”.

10 § Kuka on hauskin esiintyjä? Antti Holman podcastit on sopivan kevyttä kuunneltavaa.

11 § Mikä on mielimusiikkiasi? Tähän on vaikea vastata yhtä esiintyjää tai genreä: salilla toimii esimerkiksi Måneskin, tanssilattialla Abba ja rauhoittumiseen Spotifyn Morning coffee -soittolista tai The Beatles. Illallisten taustamusiikkina soi usein jotain ranskalaista.

12 § Mikä on suosikkieläimesi? Viittaan tässä kohtaan 5 § eli koirat.

13 § Mikä on suosikkiohjelmasi? Olen surkea katsomaan mitään ohjelmia, koska nukahdan aina kesken kaiken. Farmia ja Diiliä on kuitenkin ollut ihan kiva välillä seurata.

14 § Mikä on elämän tarkoitus? Se on vielä mysteeri. Tällä hetkellä riittää, kun nauttii matkasta.

15 § Mikä on suosikkimietelauseesi? Minna Canthin ”kaikkea muuta, kunhan ei vain nukkuvaa, puolikuollutta elämää”.

Comments


bottom of page