top of page

Hieno 2022, huikea 2023

Update: Artikkelissa kuvattu brändiuudistus toteutettiin toukokuussa 2023. Jatkossa olemme Folks. Kerromme uudistuksesta tarkemmin tässä artikkelissa.


Iconicsin perustamisesta on kulunut pian kahdeksan vuotta. Päättynyt vuosi jatkoi vahvaa kasvuputkeamme, mistä on syytä olla kiitollinen.


Kasvatimme hulluuden pieksemässä maailmassa, toinen toistaan seuraavien kriisien keskellä liikevaihtoamme n. 12 %:lla 1,4 MEUR:oon. Liikevaihdon positiivista kehittymistä on toki mukava tuijotella, mutta erityisen ylpeä olen sen taakse kätkeytyvistä tunnusluvuista, jotka heijastavat kykyämme tehdä kokoamme suurempia asioita ja tarjota sekä asiakkaillemme että tiimillemme alustan kasvaa ja kehittyä.


Vuoden 2022 aikana:

  • Olimme mukana yli 20 yritysjärjestelyssä ja koulutimme yli 1000 henkilöä mm. rahanpesun estämistä koskevan sääntelyn, työoikeuden ja tietosuoja-asioiden saloihin. Vuoden aikana laatimiemme sopimusten määrä lasketaan sadoissa ja toimeksiantojen kokonaismäärä ylitti tuhannen rajapyykin;

  • Toimimme 11 asiakasyrityksemme ulkoistettuna lakiosastona kiinteällä kuukausihinnalla;

  • Saimme vuoden aikana kymmeniä uusia asiakkaita sekä paljon oppia niistä tarjouskilpailuista, joissa emme tulleet valituksi;

  • Epätieteellisen fiilismittarin mukaan koko tiimimme viihtyi työssään erittäin hyvin;

  • Palvelimme asiakkaitamme Vallilan toimipisteen ja kunkin tiimiläisemme kotiosoitteen ohella myös ainakin Leviltä, Rovaniemeltä, Toholammilta, Raumalta, Mäntyharjulta ja Fuengirolasta käsin; ja

  • Tarvittaessa töihin tulevien toimistokoiriemme määrä kasvoi kahdesta kolmeen, ja tiettävästi neljännestä käydään parhaillaan tavoitteellisia neuvotteluita.

Sitten katse eteenpäin. Kuten taannoisen vaihto-oppilasvuoteni historian lehtorilla oli tapana ilmaista, ”time flies like the wind, fruit flies like bananas”. Aika on lentänyt – pääasiallisesti myötäisen – tuulen lailla ja kuljettanut myös Iconicsin uudistumisen porteille. Olemme jo tätä kirjoitettaessa päättäneet muuttaa nykyisistä Teollisuuskadun toimitiloistamme Antti Ruuskasen lämmittelyheiton mitan eteenpäin Elimäenkadun Kravattitehtaalle. Vallilahan on uusi Espa.😉 Tulemme järjestämään vapun alla sopivankokoiset tuparit – tästä lisää tuonnempana!


Uusia toimitiloja suurempi muutos on brändi-ilmeemme ja nimemme uudistamista koskeva hanke. Perusajatuksena muutokseen on, että haluamme brändimme heijastavan aiempaa laajemmin koko tiimimme yhteisiä arvoja ja toimintatapaa. Hanke on vasta alkuvaiheessa, mutta olen saanut iloisena havaita, että se innostaa kaikkia suurempaan luovuuteen kuin mihin GDPR-kapeikkojen läpi luoviminen tai rahanpesun estämiseen liittyvien vaatimuslistojen täyttäminen kenties useimmiten antavat sijaa.


Kiitos sekä menneestä että tulevasta mahtaville kollegoilleni Jediitalle, Inkalle, Tonille ja Annalle. Teidän ansiostanne meillä on parhaat asiakkaat, joiden menestyksen ja mielenrauhan turvaamiseksi olemme jatkossakin enemmän kuin halukkaita pysymään ahkerina, uteliaina, positiivisina ja helposti lähestyttävinä.


Stay tuned, folks.


Antti Ikonen

Perustajaosakas, toimitusjohtaja


Comments


bottom of page