top of page

Kaikki voittaa

Perinteisesti juridiikassa haettu voittoa toisen osapuolen kustannuksella. Juristit pyrkivät sopimusneuvotteluissa maksimoimaan oman asiakkaansa etuja ja keskittyvät erityisesti minimoimaan riskejä. On mahdollista, että juristin kukkaron lisäksi tästä hyötyy asiakas, mutta on myös mahdollista, että asiasta tehdään niin monimutkainen ja/tai riskeihin keskittyvä, että sopijakumppanien keskinäinen luottamus heikentyy ja koko diili on vaarassa kaatua.
Juridiikka liiketoiminnan mahdollistajana


Meille juridiikka ei ole nollasummapeliä, vaan keino mahdollistaa liiketoimintaa. Sopimusneuvotteluissa tähtäämme lopputulokseen, joka on selväsanainen ja reilu. Sopimukset eivät ole taistelua, jossa voittaja ottaa kaiken, vaan tähtäävät yleensä pitkäaikaiseen yhteistyöhön, joka hyödyttää molempia osapuolia. Kun sopijakumppania ei tarvitse vaihtaa useasti, niin asiakas voi minimoida neuvottelukustannukset sekä välttää kumppanin vaihdosta liiketoiminnalle aiheutuneen häiriön.


Kun taas toimimme asiakkaidemme ulkoistettuna lakiosastona tai in-house lakiosaston tukena, tutustumme läheisesti asiakkaan liiketoimintaan ja päättäjiin. Kun tunnemme liiketoiminnan realiteetit ja yrityksen riskinsietokyvyn, voimme ehdottaa nämä huomioon ottavia ratkaisuja ja toimia kuten in-house lakimies parhaimmillaan: vastauksissa näkyy ”kyllä” ja ”ei”, eikä ainoastaan disclaimereita ja tulkinnanvaraisuuksia. Vaikka pyrimme työssämme keskittymään olennaiseen ja yksinkertaistamaan monimutkaisia asioita, osaamme myös hahmottaa kokonaisuuksia, kyseenalaistaa ja nähdä kulman taakse.


Merkityksellistä työtä


Työmme on meille itsellemme merkityksellistä, sillä näemme työmme tulokset päivittäin. Tieto siitä, että laatimamme sopimukset ovat tehostaneet asiakkaan myyntiä, tietosuojakartoituksella on löydetty ja pystytty hallitsemaan merkittäviä riskejä tai sujuvasti hoidettu yrityskauppa on mahdollistanut asiakkaan laajentumisen uusille markkinoille strategisesti oikeaan aikaan, on parasta kiitosta työstämme.


Luottamus kaiken A ja O


Luottamuksella on win-win(-win) -tilanteiden ja kumppanuuksien rakentamisessa keskeinen rooli. Se syntyy tasaisesta laadusta, inhimillisistä kohtaamisista, lupauksien pitämisestä ja integriteetistä – siitä, että toimimme, kuten puhumme. Tammikuussa toteuttamamme asiakaskysely iloksemme osoittaa, että olemme hyvässä vauhdissa. Lupaamme jatkaa samalla tavalla ja kehittyä edelleen päivä päivältä.Anna Paimela

Osakas

+358 40 164 8626Mikäli haluat artikkelit suoraan sähköpostiisi, tilaa Folksin uutiskirje täältä.

Comments


bottom of page