top of page

Folksit: Suski

Susanna Kesseli aloitti Folksilla keväällä 2023. Kysyimme Suskilta muutaman kysymyksen tutustuaksemme häneen paremmin:


1 § Mikä oli lapsuuden unelma-ammattisi? Eläinlääkäri. Aika kauas on siis päädytty lapsuuden haaveiluista.

2 § Miksi sinusta tuli juristi? Olen aina pitänyt lukemisesta ja kirjoittamisesta sekä ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Oikeus- ja kauppatieteen opinnot olivat tähän luonnollinen jatkumo.

3 § Mikä on suosikkioikeudenalasi ja miksi? Pidän liikejuridiikan laaja-alaisuudesta. Erityisen kiehtovia ovat IT-sopimuksia koskevat kysymykset, sillä ne vaativat monipuolista arviointia; juridisten ja liiketaloudellisten seikkojen lisäksi tulee huomioida IT-alan erityispiirteet.

4 § Mikä on suosikkioikeudenalasi ns. kuuma peruna? IT-alalla erityisen kuuma peruna on tällä hetkellä tekoäly. Koska tekoälyyn perustuvat sovellukset ovat vielä uusia, on myös alaa koskeva juridiikka alkutekijöissään. Se tarjoaakin runsaasti kiehtovia kysymyksiä pohdittavaksi esimerkiksi tekijänoikeuksiin ja sopimusoikeuteen liittyen.

5 § Mikä on suosikkilakisi ja miksi? Mitään tiettyä suosikkilakia minulla ei ole, mutta yleisesti ottaen pidän uudemmista laeista niiden selkeän rakenteen ja otsikointien vuoksi. Näen selkokielisyyteen pyrkivän kehityssuuntauksen hyvänä asiana, sillä helppolukuinen teksti parantaa lainsäädännön saavutettavuutta.

6 § Millainen on mielestäsi hyvä juristi? Hyvä juristi päivittää osaamistaan säännöllisesti ja työstää toimeksiannot samalla huolellisuudella kuin toivoisi oman asiansa hoidettavan.

7 § Jos et olisi juristi, olisit…? Työskentelisin todennäköisesti viestinnän asiantuntijatehtävissä. Kauppatieteen tutkintoni pääaineena oli johtaminen ja kansainvälinen liiketoiminta, ja suuntauduin opinnoissani yritysviestintään.

8 § Mikä sinua motivoi nykyisessä työssäsi? Nykyisessä työssäni minua motivoivat monipuoliset toimeksiannot sekä mahdollisuus oppia jatkuvasti uutta. Arvostan myös Folksin avointa ja kannustavaa työyhteisöä, jossa kaikki puhaltavat aidosti yhteen hiileen.

9 § Mitkä ovat mielenkiintosi kohteet töiden ulkopuolella? Vapaa-ajalla nautin lukemisesta, luonnossa liikkumisesta ja urheilusta eri muodoissa.

10 § Mikä on mielestäsi parasta ruokaa? Hyviä ruokia on useita, mutta jos yksi pitäisi valita, sanoisin uunilohi.

11 § Mikä on suosikkijuomasi? Arkeni ei rullaa ilman teetä. Siinä missä monen muun suomalaisen päivä ei käynnisty ilman kahvia, on oma elämän eliksiirini valkoinen tee.

12 § Mikä on mielestäsi paras kirja? Luen paljon, joten on mahdotonta valita yhtä suosikkia. Pidän mm. Khaled Hosseinin, Karin Slaughterin ja Torey Haydenin tuotannoista.

13 § Soitatko jotain soitinta? Musiikkiharrastus on ollut osa elämääni lapsesta saakka. Aloitin kuorossa laulamisen alle kouluikäisenä, vietin peruskouluni musiikkiluokalla, ja soitin musiikkiopistossa poikkihuilua. Lisäksi olen laulanut useassa eri kuorossa niin kouluikäisenä kuin aikuisenakin.

14 § Mikä on mielimusiikkiasi? Kuuntelen musiikkia hyvin laajalla skaalalla. Klassisen musiikin konsertti tai festarifiilistely Ruisrockissa – kumpikin toimii ja väliin jää liuta muitakin mielekkäitä vaihtoehtoja.

15 § Mikä on suosikkieläimesi? Koirilla tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni.

16 § Mikä on suosikkiohjelmasi? Minulla ei ole mitään tiettyä suosikkiohjelmaa. Netflixin tarjontaa tulee pääosin seurattua.

17 § Mikä on elämän tarkoitus? Sitä tässä taidetaan matkan varrella selvittää.

18 § Mikä on suosikkimietelauseesi? You only regret the chances you didn’t take.


Comments


bottom of page