top of page

Folksit: Jediitta

Seuraavana esittelyssä on Jediitta. Jediitta avustaa Folksin asiakkaita pääasiallisesti yritysjärjestelyissä, yhtiöoikeudessa sekä kaupallisissa sopimuksissa.


1 § Mikä oli lapsuuden unelma-ammattisi? Valtavirrasta poiketen, en haaveillut juristin ammatista lapsena. Listalla olivat muistaakseni ratsupoliisi ja eläinlääkäri.

2 § Miksi sinusta tuli juristi? En lukion päättyessä tiennyt, mihin hakisin kouluun. Karsintatoimenpiteenä totesin, että lääkäriksi minusta ei olisi. Silloin sain sukulaiseltani suosituksen oikikseen hakemista ja sillä tiellä ollaan.

3 § Mikä on suosikkioikeudenalasi ja miksi? Yhtiöoikeus, koska se vaikuttaa yksinkertaisemmalta kuin se on.

4 § Mikä on suosikkioikeudenalasi ns. kuuma peruna? Yhtiöoikeus ei todennäköisesti ole maailman mediaseksikkäin oikeudenala, mutta uskoisin, että koronan jälkeiset yhtiökokousten järjestämiseen liittyvät osakeyhtiölain muutokset puhuttivat tänä keväänä monissa yhtiöissä.

5 § Mikä on suosikkilakisi ja miksi? Osakeyhtiölaki. Mieltymys on syntynyt pitkän väsytystaistelun jälkeen, sillä luen kyseistä lakia päivittäin.

6 § Millainen on mielestäsi hyvä juristi? Hyvä juristi näkee sopimustekstin taakse ja ymmärtää liiketoimintakokonaisuuden, jota on konsultoimassa.

7 § Jos et olisi juristi, olisit…? Psykologi.

8 § Mikä sinua motivoi nykyisessä työssäsi? Monipuolisuus ja jatkuva mahdollisuus kehittää omaa osaamista. Juristi ei ole koskaan valmis.

9 § Mitkä ovat mielenkiintosi kohteet töiden ulkopuolella? Crossfit, crossfit ja crossfit. Crossfit sai kylläkin viime syksynä kovan haastajan pienestä siskontytöstäni.

10 § Mikä on mielestäsi parasta ruokaa? Kaikenlainen kasvisruoka maistuu pois lukien ns. roskaruoka.

11 § Mikä on suosikkijuomasi? Kuplavesi (eli suomeksi hiilihapotettu vesi) ja kahvi (lausutaan kahavi).

12 § Mikä on mielestäsi kaunein kukka? Pioni.

13 § Mikä on lempivärisi? Onko kulta väri?

14 § Mikä on mielestäsi paras kirja? Yhtä kaikki ylittänyttä ei tule nyt mieleen. Kuluneen vuoden aikana parhaita kirjoja ovat olleet Terrorin valta ja Tämä kokonainen maailmani.

15 § Mikä on mielimusiikkiasi? Kaikki hyvä. Tällä hetkellä ihan ehdoton lempialbumi on Ville Valon sooloalbumi Neon Noir. Paljon kulutettuja albumeita ovat myös Thundercatin It is what it is ja Arctic Monkeysin The Car.

17 § Mikä on suosikkieläimesi? Koira. Terveisin koiraton koiranomistaja.

18 § Mikä on suosikkiohjelmasi? Succession.

19 § Mikä on elämän tarkoitus? Live long and prosper.

20 § Mikä on suosikkimietelauseesi? Ammatillisesti paras on eräästä haastattelusta lukemani: "Assumption is the mother of all major screwups".

21 § Onko vielä jotain, mitä haluaisit kertoa itsestäsi? Ei makiaa mahan täydeltä!Jediitta Tiainen, Legal Folks Oy


Comments


bottom of page